Publikationsliste Abteilung Hahn

Ernährungsphysiologie und Humanernährung

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2016


Hahn, A. (2016). Vitamine. In W. Baltes, & R. Matissek (Hrsg.), Lebensmittelchemie (8. Auflage Aufl., S. 35-53). Springer Heidelberg.
Hahn, A. (2016). Wasser. In W. Baltes, & R. Matissek (Hrsg.), Lebensmittelchemie (8. Auflage Aufl., S. 29-33). Springer Heidelberg.
Heinemann, M., Willers, J., Hahn, A., & Bitterlich, N. (2016). Welche Rolle spielt die Mehrfachverwendung von Nahrungsergänzungsmitteln in der Praxis?. Abstract von 53. Wissenschaftlicher Kongress der DGE, Fulda, Deutschland.
Heinz, T., Schuchardt, J. P., Möller, K., Hadji, P., & Hahn, A. (2016). Low daily dose of 3 mg monacolin K from RYR reduces the concentration of LDL-C in a randomized, placebo-controlled intervention. Nutrition research, 36(10), 1162-1170. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2016.07.005
Heinz, T., Schuchardt, J. P., Möller, K., & Hahn, A. (2016). Senkung des Cholesterol-Speigels durch die 12-wöchige Gabe von rot fermentiertem Reis: Daten einer randomisierten, placebokontrollierten Interventionsstudie. Aktuelle Ernährungsmedizin, 41(3), 238-239.
Köbe, T., Witte, A. V., Schnelle, A., Grittner, U., Tesky, V. A., Pantel, J., Schuchardt, J. P., Hahn, A., Bohlken, J., Rujescu, D., & Flöel, A. (2016). Vitamin B12 concentration, memory performance, and hippocampal structure in patients with mild cognitive impairment. American Journal of Clinical Nutrition, 103(4), 1045-1054. Vorabveröffentlichung online. https://doi.org/10.3945/ajcn.115.116970
Külzow, N., Witte, A. V., Kerti, L., Grittner, U., Schuchardt, J. P., Hahn, A., & Flöel, A. (2016). Impact of Omega-3 Fatty Acid Supplementation on Memory Functions in Healthy Older Adults. Journal of Alzheimer's Disease, 51(3), 713-725. https://doi.org/10.3233/jad-150886
Möller, K., Ostermann, A. I., Rund, K., Thoms, S., Blume, C., Stahl, F., Hahn, A., Schebb, N. H., & Schuchardt, J. P. (2016). Influence of weight reduction on blood levels of C-reactive protein, tumor necrosis factor-α, interleukin-6, and oxylipins in obese subjects. Prostaglandins Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 106(3), 39-49. https://doi.org/10.1016/j.plefa.2015.12.001
Neumann, L., Mueller, M., Moos, V., Heller, F., Meyer, T. F., Loddenkemper, C., Bojarski, C., Fehlings, M., Doerner, T., Allers, K., Aebischer, T., Ignatius, R., & Schneider, T. (2016). Mucosal inducible NO synthase–producing iga+ plasma cells in helicobacter pylori–infected patients. The journal of immunology, 197(5), 1801-1808. https://doi.org/10.4049/jimmunol.1501330
Schuchardt, J. P., Ostermann, A. I., Stork, L., Kutzner, L., Kohrs, H., Greupner, T., Hahn, A., & Schebb, N. H. (2016). Effects of docosahexaenoic acid supplementation on PUFA levels in red blood cells and plasma. Prostaglandins Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 115, 12-23. Vorabveröffentlichung online. https://doi.org/10.1016/j.plefa.2016.10.005