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Originalarbeiten

Gellert S, Schuchardt JP, Hahn A (2017): Long chain omega-3 fatty acid status in middle-aged women, Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids 117 (2), S. 54-59

Gellert S, Ströhle A, Bitterlich N, Hahn A (2017): Higher prevalence of vitamin D deficiency in German pregnant women compared to non-pregnant women, Arch Gynecol Obstet 296 (1), S. 43-51
DOI: 10.1007/s00404-017-4398-5

Gellert S, Ströhle A, Hahn A (2017): Breastfeeding woman are at higher risk of vitamin D deficiency than non-breastfeeding women - insights from the German VitaMinFemin study, Int Breastfeed J 12, S. 19
DOI: 10.1186/s13006-017-0105-1

Greupner T, Schneider I, Hahn A (2017): Calcium Bioavailability from Mineral Waters with different Mineralization in Comparison to Milk and a Supplement, J Am Coll Nutr
DOI: 10.1080/07315724.2017.1299651

Köbe T, Witte V, Schnelle A, Tesky V, Pantel J, Schuchardt JP, Hahn A, Bohlken J, Grittner U, Flöel A (2017): Impact of resveratrol on glucose control, hippocampal structure and connectivity, and memory performance in patients with mild cognitive impairment, Frontiers in Neuroscience 11(105).
DOI: 10.3389/fnins.2017.00105

Kressel G, Willers J, Kohrs H, Zimmermann A, Klement S, Dienel A, Hahn A (2017): Effects of Opuntiaficus-indica flower extract WS 1261 on mental and psychic function in subsyndromal fatique - a pilot study, Int J Phytomed 8 (4), S. 558-566

Pilz S, Hahn A, Schön C, Wilhelm M, Obeid R (2017): Effect of two different multimicronutrient supplements on vitamin D status in women of childbearing age: a randomized trial, Nutrients 9 (1): 30
DOI: 10.3390/nu9010030

Schuchardt JP, Ostermann AI, Stork L, Fritzsch S, Kohrs H, Greupner T, Hahn A, Schebb NH (2017): Effect of DHA supplementation on oxylipin levels in plasma and immune cell stimulated blood. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids 121, S. 76-87

Tesky VA, Köbe T, Witte V, Flöel A, Schuchardt JP, Hahn A, Pantel J  (2017): Feasibility and first results of a group program to increase the frequency of cognitively stimulating leisure activities in people with mild cognitive impairment (AKTIVA-MCI) , Clin Interv Aging 12, S. 1459–1469

Übersichtsarbeiten

Hahn A, Schuchardt JP (2017): "Auf das Salz kommt es an" – zur Bedeutung der Mineralstoffverbindung für die Bioverfügbarkeit, Schweiz Z Ernährungsmed 3, 35-39

Hahn A, Ströhle A (2017): Calciumgaben bei Osteoporose - mehr Schaden als Nutzen?, Naturheilkunde Journal, 30-34

Schuchardt JP, Hahn A  (2017): Intestinal absorption and factors influencing bioavailabil-ity of magnesium – an update, Curr Nutr & Food Sci 13, 260-278

Ströhle A, Hahn A (2017): Vor- und Nachteile vegetarischer Ernährungsformen – aktueller wissenschaftlicher Kenntnisstand, Ther Umsch 73 (11), S. 1-14

von Bibra H, Ströhle A, St. John Sutton M (2017): Dietary therapy in heart failure with preserved ejection fraction and/or left ventricular diastolic dysfunction in patients with metabolic syndrome, Int J Cardiol 234, S. 7-15

Lebensmittelrecht

Hahn A, Hagenmeyer M  (2017): Armageddon: Neuer Rechtsrahmen für Lebensmittel für besondere medizinische Zwecke - Hintergründe und Konsequenzen für ergänzende bilanzierte Diäten, ZLR 44 (2), S. 176-208

Abstracts

Behrendt I, Wittek O, Ströhle A, Krings U, Schneider I, Bitterlich N, Hahn A (2017): Chlorella vulgaris - eine pflanzliche Vitamin-B12-Quelle für Vegetarier und Veganer?, Proc Germ Nutr Soc 48, S. 59

Greupner T, Schneider I, Hahn A (2017): Bioverfügbarkeit von Calcium aus Mineralwasser, Proc Germ Nutr Soc 48, S. 48

Schneider I, Greupner T, Hahn A  (2017): Bioverfügbarkeit von Magnesium aus Mineralwasser, Proc Germ Nutr Soc 23, S. 47